Novosti

18.
07
2019.

Norveški model naplate i upravljanja potraživanjima na BiH tržištu

Prošlog meseca, u prelepom ambijentu sarajevske Većnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoju kancelariju u Sarajevu otvorila u novembru i već ostvarila prve rezultate u naplati  i upravljanju potraživanjima.

Goste u sarajevskoj Većnici najpre je pozdravila izvšna direktorka B2 Kapitala D.O.O. u BiH. Nakon što se zahvalila brojnim gostima, rekla je kako se raduje budućim poslovnim saradnjama i detaljnije objasnila rad i cilj kompanije kojom upravlja. –B2 Kapital tržištu BiH donosi profesionalna i efikasna rešenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresovanim klijentima nudi široku paletu usluga za rešenje tog problema – istakla je direktorka B2 Kapitala.

Poseban gost te večeri bio je direktor B2Holding ASA Grupe, Olav Dalen Zahl, koji je naglasio da veruje kako norveški model pružanja kompletnih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima može dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model razvijen je tokom bankarske krize u nordijsim zemljama devedesetih godina prošlog veka i dao je odlične rezultate.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2Holding ASA izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela s pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u celom Regionu. – U CE Regiji uspešno poslujemo veći niz godina, stekli smo poverenje klijenata i postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna delatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja kod banaka, da bi dobrovoljno, u dogovoru s dužnicima došli do najboljih rešenja – rekao je Plavčić, ističući da se kompanija vodi principom ,,consumer friendly˝ i da nastoji da pronađe najbolji model naplate potraživanja.

KONTINUIRANI TREND RASTA

B2Holding ASA, osnovana je u novembru 2011. godine i do danas Grupa beleži kontinuirani trend rasta. Grupa danas posluje u 22 zemlje u Evropi, a ima otvorena predstavništva u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2Holding ASA usklađuje svoje strateške aktivnosti s prirodom duga i individualnom analizom sposobnosti dužnika. B2Holding ASA nudi široku paletu finansijskih rešenja. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštovanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda partnera i dobavljača i poštovanje prava dužnika.

© Copyright 2019 B2 Kapital d.o.o. All rights reserved.