Novosti

18.
srp
2019.

Norveški model naplate i upravljanja potraživanjima na BiH tržištu

Prošlog meseca, u prelepom ambijentu sarajevske Većnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoju kancelariju u Sarajevu otvorila u novembru i već ostvarila prve rezultate u naplati  i upravljanju potraživanjima.

Goste u sarajevskoj Većnici najpre je pozdravila izvšna direktorka B2 Kapitala D.O.O. u BiH. Nakon što se zahvalila brojnim gostima, rekla je kako se raduje budućim poslovnim saradnjama i detaljnije objasnila rad i cilj kompanije kojom upravlja. –B2 Kapital tržištu BiH donosi profesionalna i efikasna rešenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresovanim klijentima nudi široku paletu usluga za rešenje tog problema – istakla je direktorka B2 Kapitala.

Poseban gost te večeri bio je direktor B2Holding ASA Grupe, Olav Dalen Zahl, koji je naglasio da veruje kako norveški model pružanja kompletnih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima može dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model razvijen je tokom bankarske krize u nordijsim zemljama devedesetih godina prošlog veka i dao je odlične rezultate.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2Holding ASA izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela s pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u celom Regionu. – U CE Regiji uspešno poslujemo veći niz godina, stekli smo poverenje klijenata i postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna delatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja kod banaka, da bi dobrovoljno, u dogovoru s dužnicima došli do najboljih rešenja – rekao je Plavčić, ističući da se kompanija vodi principom ,,consumer friendly˝ i da nastoji da pronađe najbolji model naplate potraživanja.

KONTINUIRANI TREND RASTA

B2Holding ASA, osnovana je u novembru 2011. godine i do danas Grupa beleži kontinuirani trend rasta. Grupa danas posluje u 22 zemlje u Evropi, a ima otvorena predstavništva u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2Holding ASA usklađuje svoje strateške aktivnosti s prirodom duga i individualnom analizom sposobnosti dužnika. B2Holding ASA nudi široku paletu finansijskih rešenja. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštovanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda partnera i dobavljača i poštovanje prava dužnika.

© Copyright 2019 B2 Kapital d.o.o. All rights reserved.
Politika korišćenja kolačića
B2 Kapital koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa politikom korišćenja kolačića
Prihvati